15 Şubat 2010 Pazartesi

Rio karnavaları başladı









Brezilya’da her yıl düzenlenen dans şöleninde bu yılki kraliçenin yedi yaşındaki Julia Lira olduğunu öğrenenler çok şaşırdı. Kararı İnsan Hakları Mahkemesi de eleştirdi. 14 Şubat’ta kraliçelik görevini üstlenecek Julia’ya yasak getirilmesi söz konusu.
Ailesinin de desteklediği yedi yaşındaki Julia’nın babası, kızının doğal bir dansçı olduğunu, bu görevi layıkıyla yerine getireceğini söylüyor. Ancak karnavaldaki kraliçe rolünün 18 yaşından büyükler için olduğunu savunan Çocuk Koruma Mahkemesi bu konuyla ilgili acilen bir yasak kararı çıkarabilmek için çalışıyor.

55 Milyon Prezervatif Dağıtılacak
Bu arada, Brezilya sağlık yetkilileri, gelecek hafta başlayacak karnaval nedeniyle AIDS hakkında bilgilendirme kampanyası başlattı. Hükümet kampanya çerçevesinde, karnaval süresince 55 milyon bedava prezervatif dağıtacak. Kampanya genç kadın ve eşcinselleri korunma konusunda eğitmeye odaklanıyor. Televizyonlarda yayımlanan tanıtımlardaysa konuşan bir prezervatif, gençlerden ‘partiye giderken kendisini de yanlarında götürmelerini’ istiyor. (The Daily Mail, aa)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder